Бензин, дизел или хибрид?

Съвети


Бензин, дизел или хибрид?

След като си преминал през всички трепети около избор на марка и модел, време е да избереш по коя пътека да тръгнеш: дизел или бензин? Или пък може би… хибрид? Въпрос, който ще те държи буден по нощите, защото всъщност няма правилен отговор. Ето няколко насоки, които ще ти спестят чуденето и ще ти позволят да заспиш спокойно.

Когато избираш автомобил, трябва да помислиш за съвкупност от фактори като:
Цена;
• Разход на гориво;
• Поддръжка;
• Данъци;
• И разбир
а се, комфорт.

Цената играе водеща роля в избора, но не дейтсвай импулсивно. Мисли в дългосрочен план. По-ниската цена на автомобила не означава по-евтина поддръжка в бъдеще. Често евтиното излиза много по-скъпо от очакваното, затова трябва да се избира мъдро. Проучи добре всеки детайл, за да си сигурен, че това е твоят автомобил.

Основният въпрос при покупка на нов или употребяван автомобил е относно двигателя – дизелов или бензинов.
• Дизеловите са по-скъпи от бензиновите, но имат осезаемо по-занижен разход на гориво;
Дизелите са добър вариант ако си любител на дългите пътувания. Тези двигатели обаче са по-капризни и имат по-скъпа поддръжка от бензиновите;
• Що се отнася до параметри като бързина и мощност, които също не са за подценяване, в последните години новите дизелови двигатели не отстъпват по нищо на бензиновите;
• Ако шумът на двигателя те притеснява, то бензиновите определено са по-тихи;
• Ако си по-зелено настроен, то хибридът е твоят вариант. Разбира се, те са и доста по-скъпи от останалите автомобили, но са перфектни за градски условия. На практика те са безшумни, както и замърсяването на въздуха. Минус е фактът, че няма достатъчно станции за зареждане, както и ограничения пробег на батерията.

Каквото и да избереш, няма да сгрешиш!
Винаги избирай автомобил, който да пасва на личните ти предпочитания и начина на каране.

Избери перфектния автомобил за теб и кандидатствай за неговото финансиране през сайта на AMIGO Leasing още днес!

Сходни публикации