Най-важните неща в колата?

Съвети


Най-важните неща в колата?

Шофирането не е просто придвижване от точка до А до точка Б – понякога е истинско удоволствие! А понякога е… късане на нерви. Особено когато ние сами сме си го направили така, когато забравим нещо.

Човешко е да се забравя, но има ли смисъл да се вайкаме, когато е твърде късно? За да не попадаме в такива ситуации и за да наблегнем да удоволствието от шофирането, сме ви подготвили един кратък списък с най-важните неща, които винаги да са на разположение в нашия автомобил. А именно:

1.           Течност за чистачки  – и не забравяйте да е подходяща за сезона.

2.           Моторно масло – „Капка масло – мотор спасява!“, както са го казали хората.

3.           Кабели за ток – просто задължително! Хубавото е, че с тях може да услужите и на човек, който е в по-неприятна от вас ситуация.

4.           Четка за чистене на сняг – защото никой не обича измръзнали ръце, нали?

5.           Въже за теглене – никой не е застрахован от неприятни инциденти, а едно въже няма да ви натежи в багажника.

6.           Крик – спуканата гума е един истински кошмар, но с крик под ръка и резервна гума в багажника всичко е поправимо.

7.           Инструменти – няколко инструмента в колата при нужда няма да навредят. Носете си поне няколко отвертки и нож (за всеки случай).

8.           Аптечка – тя е задължителна така или иначе, но е хубаво веднъж в годината да я отваряте, за да видите дали всичко вътре е на място.

9.           Пожарогасител – не се бъзикайте със закона – сложете пожарогасител в колата и проверете годността му.

10.        Светлоотразителен триъгълник и светлоотразителна жилетка – ако стане нещо непредвидено, трябва да можете да предупредите останалите участници в движението. Затова не изпадайте в паника! Отбийте в максимално в дясно и пуснете аварийните! Сложете жилетката и поставете светлоотразителния триъгълник след автомобила в лентата срещу посоката на движение на останалите водачи.

Дано сме ви били полезни, скъпи приятели! Нека не ви се налага да ползвате нещата от списъка, но винаги ги дръжте в автомобила за всеки случай, а и може да помогнете и на някой друг водач на пътя.

Amigo Leasing призовава да шофирате разумно и отговорно.

Сходни публикации